Nieuwsbrief

Written by ineke. Posted in vrijevlinder.

Nieuwsbrief 28 november 2017.

Beste lezer

Het gaat goed met de Vrije Vlinder.

Dit jaar heb ik een aantal kunstzinnige coachingstrajecten mogen geven, ik voel me altijd dankbaar dat ik het vertrouwen krijg van degenen die de coaching volgt. Ik mag een stukje meelopen op zijn/haar pad, en het levert altijd prachtige inzichten op. Altijd verrassend.

Kunst Coaching 2017 Website

Ook heb ik dit jaar een aantal Encaustic Workshops mogen geven, en ook dat is altijd verrassend. De kleuren van de was zijn zo sprankelend en inspirerend en men is altijd blij met het resultaat.

Ik fotografeer nog elke dag: een dag niet gefotografeerd is een dag niet geleefd, dat geldt voor mij echt zo. Ik kan me er in uitleven, het geeft rust en ontspanning, en maakt me altijd blij als ik op mijn computer de geschoten beelden bekijk.

3 DSCN7829 mooiste foto van de dag FB KL

Mijn fotobriefkaarten worden nog steeds bij Ward's Art In Barneveld verkocht, en in januari zal ik weer te vinden zijn met een fotowerk in een etalage, in het kader van "Kunst in de Etalage". In welke etalage dat is nog een verrassing, ook voor mij. 

Ik heb mijn potloden weer eens ter hand genomen, en ben bezig met een potloodportret van mijn kleindochter. Ook dit doe ik desgevraagd in opdracht. Het is zo leuk om te doen.

porloodportret Sanne 2017

Ik ben ook nogal bezig met stenen beschilderen, ik heb geboortestenen voor mijn kleinkinderen gemaakt, alweer even geleden, en ben bezig met helende stenen (Healing Stones op Facebook), waarbij we onze stenen ergens neerleggen om gevonden te worden door mensen die een steuntje kunnen gebruiken. Zo komen ze altijd bij iemand terecht die het nodig heeft. We plaatsen ook altijd een foto van de uit te zenden stenen op die Facebooksite, waar ze via de foto nog een extra stukje healing meekrijgen

Maar, ik beschilder ook stenen voor de verkoop, ik heb pas een berg mooie stenen van een kennisje gekregen, dus ik kan me lekker uitleven. Ik gebruik er acrylverf voor, en posca stiften. Soms teken ik met poscastift zo op de ruwe steen, soms maak ik met acrylverf eerst een achtergrondkleur op de voorkant. Als ze klaar zijn lak ik ze af met acryllak.

STENEN WEBSITE

Ik ben ook natuurlijk zelf weer bezig met kerstkaartjes, die ik elk jaar zelf maak. Soms van een mooie foto, soms van iets geschilderds, soms van Encaustic Art. Zo ook dit jaar, ik heb van encaustic wat mooie kaartjes gemaakt, maar ook met aquarelverf. Desgevraagd geef ik hier ook workshops in.

reclame enc kerstkrt 2017

Rest me om je een gezellige decembermaand te wensen. Sterkte voor hen voor wie deze "gezellige" maand de moeilijkste maand van het jaar is, omdat ze een dierbaar iemand verloren hebben in die tijd. Zo heeft mijn zusje haar enige zoon verloren op 44 jarige leeftijd, afgelopen zomer. Ik ben er nauw bij betrokken geweest en het was een heftige tijd, waarin hij in 3 maanden tijd op zijn laatste ademtocht afstormde, bizar, veel te snel en veel te jong. Heel verdrietig. Mijn zusje verblijft deze kerstdagen bij ons, zodat ze haar verdriet kan delen, en toch ook hopelijk een beetje de gezelligheid van december kan meemaken. Ook zullen we samen een bezoekje aan onze moeder in het verpleeghuis in Barneveld brengen, speciaal met de kerstdagen.

Een mooie 2018 gewenst en tot een volgende nieuwsbrief.

Hartelijke groet, Ineke

 

*******************

 

NIEUWSBRIEF, Barneveld, okt-nov-dec 2016

Beste lezer

Hier is weer een nieuwe nieuwsbrief van Atelier de Vrije Vlinder. Er is weer een hoop nieuws te melden, zo ben ik erg actief met Encaustic Art, schilderen met bijenwas, een eeuwenoude techniek in een modern jasje. Met de prachtige heldere kleuren van de bijenwasblokjes ontstaan de prachtigste fantasie voorstellingen onder je handen. Iedereen kan het leren, ook erg leuk voor kinderen!

Ook ben ik een Huiskamer Zangcirkel begonnen bij mijn thuis. Gezellig samen popliedjes zingen en mooie mantra’s. Iedereen is welkom zolang het in mijn huiskamer past J Wel even opgeven. € 10,- per avond.

Rondje Kunst&Cultuur

Het Rondje Kunst en Cultuur, georganiseerd door Ward’s Art, heeft dit jaar 2 maal plaatsgevonden, ontzettend gezellige dagen op t’Dijkje met veel belangstelling en vrolijkheid.

In 2017 staan de 2 data al gepland, zet het in uw agenda: zaterdag 17 juni en zaterdag 23 september.

Kerstkaartenworkshop

Een kerstkaartenworkshop vindt plaats in de kunstwinkel van Ward’s Art op vrijdag 25 november: hier kan je kiezen uit diverse technieken. Eén daarvan is de Encaustic Art techniek, die ik zal geven.. Je kunt je opgeven via de kunstwinkel: 0342 430 921 of via hun website: www.wardsart.nl

Ik geef in mijn eigen Atelier ook workshops die ik hieronder zal opsommen, er zijn weer een aantal nieuwe bijgekomen. Mail of bel me voor meer informatie of om je op te geven This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mijn (ook nieuwe!) Workshops op een rijtje:

  • Workshop Encaustic Art voor beginners       
  • Encaustic Kerstkaarten maken bij Ward’s Art 
  • Maak je eigen unieke Encaustic Kaartspel
  •  Diverse Creatieve Workshops

-         Speksteen                                          

-         Intuitief Schilderen                                

-         Boetseren                                             

  • Werken met Kleur met Ouderen met Dementie “Atelier Pabloos”samen met Kiek Posthuma – op aanvraag
  • Kunstzinnige Coaching op maat                     sessies)    
  • Kunstzinnige kennismakingsworkshop                          

Mijn Schilderactiviteiten

Ik ben dit jaar erg actief aan het schilderen geweest in mijn atelier met acrylverf, ik heb veel intuïtief geschilderd. Ik heb veel inspiratie en ben zelf ook erg blij met wat er uit mijn handen mocht ontstaan! Mijn schilderijen zijn te koop en ik werk ook in opdracht, en je kan een schilderworkshop volgen. Zie hiervoor ook mijn website.

Kunstzinnige Coaching

Tijdens deze reis (5 sessies op maat van 2 uur om de 14 dagen) ontstaan er prachtige inzichten bij de gecoachte en ontstaat er zoveel rust, ontspanning en plezier. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit mag doen!

Mocht je belangstelling hebben, mail gerust voor meer informatie of kijk op mijn website.. Daar kan je ook mijn andere activiteiten bekijken.

Fotografie

Alweer een tijdje heb ik een professionele fotografie website op internet: http://vrijevlinder.fotoport.nl Neem daar gerust ook eens een kijkje, ik heb er veel mooie foto’s op staan, en meer informatie. Ook doe ik fotoshoots op aanvraag.

 

 

 

Kerstmarkt Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Tussen 6 en 23 december zal ik 7 dagen met een kraam op deze kerstmarkt staan met oa. Encaustic Art, kaarten en meer. U zult mij ook aan het werk zien met encaustic art en kunt zelf ook een kaart maken, een zgn mini-workshop ter plekke.

Kijk voor meer informatie hier: www.ambachtenmuseum.nl

Hartegroet

Ineke

 

 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 -

NIEUWSBRIEF, Barneveld, september 2016.

 Hallo lezer 

Hier is weer een nieuwe nieuwsbrief van Atelier de Vrije Vlinder. Ik zal vertellen over nieuwe ontwikkelingen, workshops, kunstzinnige coaching, mijn schilderkunst, fotografie en iets nieuws: een huiskamer-zangcirkel.

 Ontwikkelingen

 Sinds bijna 2 jaar alweer, heeft Simone Gielen in Barneveld aan ’t Dijkje , een kunstwinkel opgericht onder de naam “Ward’s Art” (www.wardsart.nl ) Elke kunstenaar in Nederland, mag hier een (halve) muur of een tafel huren om zijn/haar kunstwerken op te laten zien. Zo zijn er inmiddels ongeveer 35 kunstenaars aangesloten bij Ward’s Art, en mag ik ook één van die kunstenaars zijn.

 Ook kom je als kunstenaar op de website te staan met 10 werken, inmiddels sta ik er ook in onder deze link:  http://www.wardsart.com/kunstenaars-en-ontwerpers/atelier-de-vrije-vlinder/ en hangt er een A5je met naam, foto’s en een beschrijving van wat jij te bieden hebt, op het bord naast de toonbank.

 Ik heb de hele maand juni voor de tweede keer met werk in de winkel geëxposeerd, met schilderijen en Photo-Art.

 Rondje Kunst&Cultuur 

is ook een project door Ward’s Art georganiseerd. Het is een Montmartre-achtige kunstmarkt, waar de aangesloten kunstenaars hun werk kunnen promoten en demonstreren.  Op zaterdag 24 september zal ik er ook weer zitten met mijn Encaustic Art. Gezellig! Ik demonstreer de bijzondere schilderkunst en verkoop er ook mijn kaarten en cadeaukaartjes.

 Workshops

 In de kunstwinkel worden door de kunstenaars ook workshops gegeven, waarvoor je je kunt opgeven bij Simone Gielen: tel. 0342 430 921

 Na de zomer worden de nieuwe workshops en data bekend gemaakt op de website van de kunstwinkel. Ik zal ook een aantal workshops geven, op vrijdag 23 september ’s avonds een encaustic workshop  http://wardsart.nl/de-vrije-vlinder/ waarvoor je je nog kunt opgeven, er zijn nog een paar plekjes vrij. Maar ook eind november zal ik waarschijnlijk van de partij zijn met een kerstkaarten workshop. Hou de website in de gaten! Ik geef bij mij thuis ook verschillende workshops waaronder ook encaustic art. Mail of bel me maar als je dat wilt. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Mijn Schilderactiviteiten

 Ik ben dit jaar erg actief aan het schilderen in mijn atelier met acryl, intuïtief. Ik heb veel inspiratie en ben zelf ook erg blij met wat er uit mijn handen mag ontstaan! Onlangs heb ik een ijsvogeltje geschilderd naar een mooie foto van een kennis. Mijn schilderijen zijn te koop en ik werk ook in opdracht. Zie hiervoor ook mijn website: www.devrijevlinder.nl

 Kunstzinnige Coaching

 Tijdens deze reis (5 sessies op maat van 2 uur om de 14 dagen) ontstaan er prachtige inzichten bij de gecoachte en ontstaat er zoveel rust, ontspanning en plezier. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit mag doen! Ik heb nog ruimte voor jou, als jij ook deze reis wilt maken. Als je even je richting kwijt bent in je leven, is dit een prachtig middel om weer de goede kant uit te komen. Jouw handen zullen je het laten zien. Heel bijzonder!

 Mocht je belangstelling hebben, mail gerust voor meer informatie of kijk op mijn website.. Daar kan je ook mijn andere activiteiten bekijken.

 Fotografie

 Alweer een tijdje heb ik een professionele fotografie website op internet:

 http://vrijevlinder.fotoport.nl  Neem daar gerust ook eens een kijkje, ik heb er veel mooie foto’s op staan, en meer informatie. Ook doe ik fotoshoots op aanvraag.

 Nieuw! Huiskamer-Zangcirkel.

  Donderdagavond 22 september begin ik met een nieuwe activiteit in mijn huis: een zangcirkel. We gaan leuke (pop)liedjes, mantra’s, canon’s zingen samen. Ik heb zelf 3 zangworkshops bij Jos Haase gevolgd, een mantra-avond met Jan Kortie en een zangcirkel bij “Zing je Eigenwijs” en ben helemaal besmet met het zangvirus. Het is heerlijk en ontspannend om te doen. Ik heb er zin in! 1x per maand kan je komen meezingen. Voor meer info mail of bel me.gerust.

 Rest mij je een mooie herfst/winter te wensen, geniet van de prachtige herfstkleuren die nu al een beetje beginnen te komen en tot ziens in mijn volgende nieuwsbrief, in mijn atelier of tijdens een workshop bij Ward’s Art!

 Hartegroet

 Ineke

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

 

NIEUWSBRIEF, Barneveld, juli 2016.

Hallo lezer

Hier is weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik zal vertellen over nieuwe ontwikkelingen, workshops, kunstzinnige coaching, mijn schilderkunst en fotografie.

Ontwikkelingen

Sinds 1,5 jaar heeft Simone Gielen in Barneveld aan ’t Dijkje , een kunstwinkel opgericht onder de naam “Ward’s Art” (www.wardsart.nl) Elke kunstenaar in Nederland, mag hier een (halve) muur of een tafel huren om zijn/haar kunstwerken op te laten zien. Zo zijn er inmiddels ongeveer 35 kunstenaars aangesloten bij Ward’s Art, en mag ik ook één van die kunstenaars zijn.Ook kom je als kunstenaar op de website te staan met 10 werken, en hangt er een A5je met je naam, foto’s en een beschrijving van wat jij te bieden hebt, op het bord naast de toonbank.Ik heb de hele maand juni voor de tweede keer met werk in de winkel geëxposeerd, eerst met schilderijen, daarna met Photo-Art.

werk aan de muur

 

Kunst in de Etalage

 is nog een project door Ward’s Art gedurende de hele maand januari georganiseerd, waarbij ik in de etalage van “De Gewoonste Zaak” hing met 4 Photo-Art werken. Komende januari zal ik ook weer van de partij zijn, ik ben benieuwd in welke etalage ik dan terecht kom.

Rondje Kunst&Cultuur

is ook een project door Ward’s Art georganiseerd. Dit vond plaats op 18 juni bij de kunstwinkel op ’t Dijkje en zal op 24 september weer worden georganiseerd.Het is een Montmartre-achtige kunstmarkt, waar de aangesloten kunstenaars hun werk kunnen promoten en demonstreren. Ik zat er dit keer met Encaustic Art, het was een leuke dag met een fijne sfeer en veel gezelligheid.

4 IMG 3734

(foto Carly Hamoen)

 Oud-Veluwse Markt

Tijdens de Oud-Veluwse Markt zal ik ook 2 maal op ’t Dijkje bij de kunstwinkel zitten met kunst, te weten donderdag 21 juli en donderdag 18 augustus.

Workshops

In de kunstwinkel worden door de kunstenaars ook workshops gegeven, waarvoor je je kunt opgeven bij Simone Gielen: tel. 0342 430 921

Na de zomer worden de nieuwe workshops en data bekend gemaakt op de website van de kunstwinkel. Ik zal ook een aantal workshops geven, te weten: Encaustic Art (wasschilderen) / Kleintje Speksteen / Intuitief Boetseren / Intuïtief Schilderen. Hou de website in de gaten! Mocht je je alvast willen opgeven, kan dat ook al via mijn email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Encaustic Art Workshop staat gepland bij Ward's Art op vrijdagavond 23 september van 19-21 uur.

Mijn Schilderactiviteiten

Ik ben de laatste maanden erg actief aan het schilderen in mijn atelier met acryl, intuïtief. Ik heb veel inspiratie en ben zelf ook erg blij met wat er uit mijn handen mag ontstaan! Mijn schilderijen zijn te koop en ik werk ook in opdracht.

14

 Kunstzinnige Coaching

Momenteel ben ik weer iemand aan het coachen, wat voor mij elke keer weer fantastisch is om een tijdje met iemand te mogen meelopen. Tijdens deze reis (5 sessies op maat van 2 uur om de 14 dagen) ontstaan er prachtige inzichten bij de gecoachte en ontstaat er zoveel rust, ontspanning en plezier. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit mag doen!

6 2

Mocht je belangstelling hebben, mail gerust voor meer informatie of kijk op mijn website: www.devrijevlinder.nl. Daar kan je ook mijn andere activiteiten bekijken.

Fotografie

Alweer een tijdje heb ik een professionele fotografie website op internet:http://vrijevlinder.fotoport.nl Neem daar gerust ook eens een kijkje, ik heb er veel mooie foto’s op staan, en meer informatie.

 

Rest mij je een mooie zomer te wensen en tot ziens in mijn volgende nieuwsbrief, in mijn atelier of tijdens een workshop bij Ward’s Art!

Hartegroet

Ineke


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren