Fotografie

visitekaartje fotoport

 

Kijk verder, voor informatie over fotoshoots en veel meer foto's

op mijn (vernieuwde) FOTOGRAFIE-WEBSITE :

www.vrijevlinderfotografie.nl 

  

sophie tegenlicht tafel

 

1 crop DSCN2214

 

 *

etalage

3 Van mijn PhotoArt werken hingen de maand januari 2016 in het kader van het project "Kunst in de Etalage"  van Ward's Art in de etalage van De Gewoonste Zaak in de Langstraat in Barneveld. 

***

Januari 2017 hing mijn 1x1 meter grote schilderij van de vluchtelingenkindjes bij "LievelingsLinnen" in de Emmastraat in Barneveld.

***

Januari 2018 hangt een foto van een Grote keizerlibel op groot canvas bij de Hema in Barneveld.

Ik doe jaarlijks mee aan dit project, waarbij elke kunstenaar aangesloten bij Ward's Art in Barneveld, en wonende in Barneveld, gekoppeld wordt aan een ondernemer met een etalage. Kijk hier voor meer informatie: Kunstetalages Barneveld

 

 Fotoshoots 

emma en Koen DSC 0247 VERKLEIND

 emma DSC 0238 VERKLEIND

 

 *

  Fotograferen is een van mijn eerste levensbehoeften, ik ben echt altijd en overal aan het fotograferen, en probeer wat ik zie steeds mooier weer te geven. Vooral de natuur is voor mij een grote inspiratiebron! Ik fotografeer vanuit mijn hart, en dat is ook wat ik regelmatig terug hoor van mensen die mijn foto's zien

 

 

Geschiedenis

Op mijn tiende werd ik de trotse bezitster van mijn allereerste echte camera, een Agfa Click 1. Ik kreeg hem nog net van mijn ouders samen - een paar maanden daarna overleed mijn vader helaas. Maar hij heeft zijn fotografenbloed aan mij doorgegeven! Mijn vader, G.Th.. Baggerman van Houweninge was fotograaf van beroep, fotografeerde zijn onderwerpen op een bijzondere manier, hij had er een speciaal oog voor. Er staan zelfs nog een paar foto's van hem in een tentoonstellings-catalogus en in Leiden in de Laakhal hingen er enkele jaren geleden, tijdens een fototentoonstelling uit de jaren 50, twee foto's van hem.

 

Passie

Ik heb me in de jaren ontwikkeld tot een zeer gepassioneerd fotografe, heb diverse toestellen gehad: een analoog automaatje - een Nikkormat en een Ricoh KR5 analoge spiegelreflexcamera, een kleinbeeld digitale camera, een Sony DSC H1, een Panasonic Lumix FZ50 en mijn laatste aanwinsten: een Nikon Coolpix P600 voor het betere werk, en een Canon Powershot A2500 voor snapshots. Onlangs heb ik een digitale spiegelreflex Nikon D3200 kunnen aanschaffen, met een 55 mm en een 300 mm lens.

De Nikon Coolpix camera heeft de kwaliteiten van een spiegelreflexcamera,  en 60 x zoom, waarmee ik mijn onderwerp - ik fotografeer het liefst natuur en mensen en kinderen zoals ze echt zijn - lekker dichtbij kan halen zonder er "bovenop" te moeten zitten.

 

Konikpaarden in natuurgebied De Blauwe Kamer

 

 Foto's

In de loop van de jaren heb ik ontelbaar veel foto's gemaakt, geexposeerd, diverse trouwreportages, familiefoto's en reportages/collages gemaakt. Ik heb bijna overal en altijd mijn camera bij me, want er zou eens iets moois te zien zijn en ik heb geen camera bij me ...

 Fotocollage: schilderen met foto’s

Ik bewerk foto’s op een speciale manier en maak er collages van, voeg foto’s samen. Ik schilder eigenlijk met foto’s, maak er een mooie compositie van.

 Rouwcollages

Van uw overleden huisdier maak ik een mooie fotocollage ter nagedachtenis.

 

 

 Naturel

Ik fotografeer mensen en kinderen het liefst naturel, dus zoals ze zijn. Zonder opsmuk, ongedwongen, speels. Ik gebruik dan geen flits, om de sfeer zo naturel mogelijk te houden. Soms is zelfs een bewogen foto dan mooi.

24 DSCN1973As Indy  kl

Fotocollages

Originele fotocollages voor speciale momenten, die het mooiste uitkomen op groot formaat. Leuk voor een 50e verjaardag van uw familielid of voor opa/oma van de kleinkinderen.

Zwartwit/sepia-fotografie

Zwartwit/sepia foto's geven een heel speciale sfeer weer. Vroeger was het normaal, tegenwoordig is het speciaal. Toch zijn juist portretten bijzonder in zwartwit of sepia, omdat de "kleuren" zo mooi op elkaar zijn afgestemd.

 

  Bijzonder: Fotowedstrijd Rouwcentrum

Een heel klein krantenstukje in de Barneveldse krant over een fotowedstrijd "voor professionele fotografen" voor het rouwcentrum in Barneveld trok mijn aandacht. Ik dacht: niet geschoten is altijd mis. Ik stuurde enkele van mijn vele foto's op, waarvan ik dacht in aanmerking te kunnen komen. Enige tijd later werden de 3 winnaars bekend gemaakt: ik had met 2 foto's gewonnen! 1 foto van een bruggetje in het landgoed 't Paradijs, en 1 foto van de binnenkant van een tulp. Ik zal ze later hier nog plaatsen. De foto's van de winnaar zijn op canvas gedrukt. Mijn eerste foto hangt prominent op een formaat van meer dan een meter, in de aula. De tweede foto op ongeveer 75 cm. hangt in de familiekamer. De bijzonderheid voor mijzelf is, dat mijn cirkel rond is met deze prijs: mijn vader overleed op mijn tiende - hij was ook fotograaf - door zijn overlijden loopt de dood als een rode draad door mijn leven. Afscheid nemen is nog steeds pijnlijk voor mij, ik heb nooit afscheid van mijn vader kunnen nemen, door omstandigheden. Het feit dat nu mijn foto's in een rouwcentrum hangen, waar mensen afscheid nemen van hun dierbaren, maakt voor mij de cirkel op een bijzondere manier rond. Een cadeautje!

 

Voor vrijblijvend meer informatie, mail of bel gerust.

Contactgegevens
Ineke Meijboom-Baggerman van Houweninge
Tel: 0342 – 490452 / 06 - 43075321
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Internet: Vrije Vlinder Fotografie Website
 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren