Beeldende kunst

SCHILDERKUNST

 Mijn nieuwste portret heb ik met heel veel liefde gemaakt voor mijn zusje als kerstcadeau. Het is mijn zusje met haar in augustus 2017 overleden enige kind, zoon Maurice, de laatste "gezonde" foto van hen samen, een jaar geleden op vakantie.

Ze was er tot tranen toe door geroerd en dat is het grootste cadeau wat iemand je kunt geven als je zoiets gemaakt heb.Ik heb het in een week voor elkaar gekregen, nadat ik 4 keer opnieuw moest beginnen, omdat het nergens op leek elke keer, maar ik ben blij dat het de 4e keer wel lukte. Het formaat is 30x40 op doek.

bij daglicht2

Ik schilder ook in opdracht, dus neem maar contact met me op als je ook zo'n bijzondere geschilderde herinnering wilt.

 

******* 

Sanne geschilderd jan 2018

Kleindochter Sanne, acryl op doek.

 

porloodportret Sanne 2017

Potloodportret van dezelfde foto van mijn kleindochter, op papier.

 

 

8 jan

In het kader van het project van de kunstwinkel Ward's Art in Barneveld:"Kunst in de Etalage" hing dit schilderijvan mij de hele maand januari 2016 in de etalage van "Lievelingslinnen" in Barneveld.

Ik dacht aan de reden waarom ik het schilderij (1x1 meter) had gemaakt. Ik heb het gemaakt naar aanleiding van een artikel over afgaanse vluchtelingenkindjes, een paar jaar geleden in het algemeen dagblad.
De blik van dit kleine meisje raakte mijn ziel, ging dwars door mij heen. Ze ziet er "besmeurd" uit, vies, onverzorgd, en juist dat raakte me ook. Ik "moest" haar schilderen, en toen ze daar alleen in het midden van het doek stond, miste ik wat. Ik ben meer van de kindjes uit het krantenartikel gaan schilderen, er stonden er heel wat, zodat ze daar niet meer alleen stond.
Onderin een beeld van een verscheurd land, Afganistan, een land waaruit zij moesten vluchten, alleen, of met familie?
Het artikel ging over "Morgen moet het beter."
Deze kinderen mogen niet vergeten worden, kleine kinderen, nu al op de vlucht, geen vaste grond onder hun voetjes. Geen speelgoed, geen warm huis, geen stabiel leven, waarschijnlijk al veel kwijt geraakt, spullen, veiligheid, mensen.
Met het schilderen van deze kleine kindjes, wil ik ze symbolisch in het zonnetje, in het Licht zetten, opdat ze niet meer anoniem zijn, de aandacht krijgen die ze verdienen.
Morgen moet het beter, moeten er geen oorlogen meer zijn, geen verscheurde landen, geen mensen meer op de vlucht.
Morgen moet het beter!!
Ik ben blij dat deze kindjes nu een maand lang aandacht krijgen, daar in het Licht mogen staan!

   *****

 

>>> Klik op de foto's rechts en helemaal beneden, om de schilderijen groot te kunnen zien.

  

14

"Verbinding"

acryl op doek 70x90 cm.

 

 Tijdens de vierjarige opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Innerlijke Ontwikkeling bij De Kleine Tiki in Breda, die ik heb afgerond in 2007, ben ik begonnen met schilderen en het is mijn andere grote passie geworden naast de fotografie. 

Ook boetseer ik graag, werk ik met speksteen, doe ik aan Art-Journalling en schilder ik met was (encaustic art).  In 2012 heb ik het eerste jaar bij Vrije Academie 't Pad in Groesbeek gevolgd, voor nieuwe inspiratie, uitdaging, een verdere zoektocht naar mijn authenticiteit. 

 

In Progress2  pastel op pastelmat 24x30 

Softpastelkrijt op Pastelmat karton

 

Emma potlood 30x40

Emma, potlood op papier 30x40

 

***

Schilderkunst 

Schilderen is naast fotograferen ook een grote passie van mij. Ik heb bij Alide Bouwsema een portretcursus gevolgd, en 4 jaar tijdens de opleiding "Kunstzinnig coachen en counselen en innerlijke ontwikkeling" bij  De Kleine Tiki in Breda, en tijdens het eerste jaar aan de Vrije Academie 't Pad, ook veel schilder-inspiratie opgedaan, maar verder ben ik autodidact.

 Abstract en intuitief schilderen is voor mij verbeelden van wat er in mij leeft, van wat mijn van binnen bezig houdt. Al schilderend word ik mij bewust van dingen, die nog niet geuit waren en zo heeft elk schilderij voor mij een boodschap en is het een spiegel. Innerlijke conflicten lossen vanzelf al schilderend op. Dit gebeurt ook bij jou als je een sessie Kunstzinnige Coaching bij mij volgt.

 

  Als je even verder naar beneden scrolt, zie je nog een foto-album met mijn andere kunstwerken.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren