Beeldende kunst

 

BOETSEREN

Sinds kort heb ik het boetseren weer opgepakt, door op een boetseergroepje te gaan, onder leiding van Marie-anne van Masch Keramiek in Putten. Zo heb je meer een stok achter de deur dan wanneer je het in je eentje doet en met elkaar bezig zijn inspireert enorm én is erg gezellig.

Ik werd geraakt door de prachtige beelden van Jurga, en ik heb met heel veel plezier 2 kleine beeldjes naar haar voorbeeld gemaakt.

 

 jurga 2e beeld 

Deze 2 beeldjes hieronder, gaan mee naar de Raku-stookdag in mei. Wordt een verrassing hoe ze eruit tevoorschijn komen.

uil engel gebakken

 

SCHILDERKUNST 

 

Mijn nieuwste schilderij is weer een cadeautje voor mijn zus, ter gelegenheid van haar verhuizing: mijn zus met haar zoontje toen hij een jaar of 5 was.

Schilderij As Maurice okt 2019

Dit portret heb ik met heel veel liefde gemaakt voor mijn zusje. Het is mijn zusje met haar in augustus 2017 overleden enige kind, zoon Maurice.

Ze was er tot tranen toe door geroerd. Het formaat is 30x40 op doek.

bij daglicht2

Ik schilder ook in opdracht, dus neem maar contact met me op als je ook zo'n bijzondere geschilderde herinnering wilt.

 

******* 

Sanne geschilderd jan 2018

Kleindochter Sanne, acryl op doek.

 

porloodportret Sanne 2017

Potloodportret van dezelfde foto van mijn kleindochter, op papier.

 

KUNST IN DE ETALAGE

Elk jaar organiseerd Simone Giele van Ward's Art in Barneveld het project "Kunst in de etalage", waarbij ze winkeliers en kunstenaars koppelt.

Ik heb nu voor de derde keer meegedaan, de eerste keer mocht ik bij "LievelingsLinnen" in de etalage staan met een groot schilderij van vluchtelingskindjes. De tweede keer hing er een foto op groot canvas van een libel, bij de "Hema" en de derde keer mocht ik met een foto op canvas van een bereklauw bij "Juul&Juultje" in de etalage staan.

 

>>> Klik op de foto's rechts en helemaal beneden, om de schilderijen groot te kunnen zien.

  

14

"Verbinding"

acryl op doek 70x90 cm.

 

 Tijdens de vierjarige opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Innerlijke Ontwikkeling bij De Kleine Tiki in Breda, die ik heb afgerond in 2007, ben ik begonnen met schilderen en het is mijn andere grote passie geworden naast de fotografie. 

Ook boetseer ik graag, werk ik met speksteen, doe ik aan Art-Journalling en schilder ik met was (encaustic art).  In 2012 heb ik het eerste jaar bij Vrije Academie 't Pad in Groesbeek gevolgd, voor nieuwe inspiratie, uitdaging, een verdere zoektocht naar mijn authenticiteit. 

 

In Progress2  pastel op pastelmat 24x30 

Softpastelkrijt op Pastelmat karton

 

Emma potlood 30x40

Emma, potlood op papier 30x40

 

***

Schilderkunst 

Schilderen is naast fotograferen ook een grote passie van mij. Ik heb bij Alide Bouwsema een portretcursus gevolgd, en 4 jaar tijdens de opleiding "Kunstzinnig coachen en counselen en innerlijke ontwikkeling" bij  De Kleine Tiki in Breda, en tijdens het eerste jaar aan de Vrije Academie 't Pad, ook veel schilder-inspiratie opgedaan, maar verder ben ik autodidact.

 Abstract en intuitief schilderen is voor mij verbeelden van wat er in mij leeft, van wat mijn van binnen bezig houdt. Al schilderend word ik mij bewust van dingen, die nog niet geuit waren en zo heeft elk schilderij voor mij een boodschap en is het een spiegel. Innerlijke conflicten lossen vanzelf al schilderend op. Dit gebeurt ook bij jou als je een sessie Kunstzinnige Coaching bij mij volgt.

 

  Als je even verder naar beneden scrolt, zie je nog een foto-album met mijn andere kunstwerken.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren